viernes, 22 de abril de 2016

6. L'impacta de la tecnologia

El vertiginós desenvolupament de la ciència i la tècnica ha irromput en tots els àmbits i nivells socials , de manera que en els temps actuals la nova tecnologia s'ha convertit en un dels productes fonamentals del consum de la modernitat. Tot això porta amb si canvis que repercuteixen en els processos i fenòmens socials , i més específicament en la ment de l' ésser humà, en la seva forma de viure , pensar i fer.
 
Des dels orígens de la humanitat, el creixement i expansió de la població, i per tant de la societat en el seu conjunt, ha originat l'aparició de diferents tecnologies. Aquestes tecnologies, en la seva major part, han facilitat el desenvolupament de la societat i ens han dotat d'eines per afrontar problemes que, fins aleshores, no tenien solució amb els mitjans existents en aquell moment. En l'actualitat, les tecnologies que en major mesura estan influint en la societat, són les relacionades amb la informàtica i les comunicacions, en què destaquen principalment dos: Internet i les comunicacions mòbils. De fet es diu que estem en un nou tipus de societat denominada Societat de la informació. La importància d'aquestes tecnologies no es queda relegada a un segon pla, ja no són una mera eina de comunicació o treball, sinó que a dia d'avui són una de les causes fonamentals del canvi estructural de la societat. Aquest canvi el podem veure tant a nivell econòmic, on les noves tecnologies constitueixen un dels motors fonamentals del creixement, com en les relacions socials, que han canviat radicalment en els últims anys. Si ens parem a reflexionar sobre els canvis sorgits en la societat derivats de les noves tecnologies, la primera idea que ens ve al cap és el gran avanç que suposa tant a nivell laboral com personal i social.




Gràcies a aquests avenços s'ha aconseguit posar en comunicació a sectors de població molt distants entre si i que anteriorment no podien tenir una relació tal com l'entenem avui. A més aquestes tecnologies no estan subjectes a fronteres , el que ha permès una universalització de les relacions i la informació.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario